Toon menu

Wat is een zorghotel?

Wat is een zorghotel?

Een zorghotel biedt een tijdelijk verblijf, met de zekerheid van 24 uur per dag verpleging en verzorging. Er wordt veel waarde gehecht aan comfort, privacy en service. Waar u in een ziekenhuis patiënt bent, verwelkomt het zorghotel u als gast. Naast algemene verpleging en verzorging schenken veel zorghotels ook aandacht aan fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, psychologie en diëtetiek.

Waarom kiezen voor het zorghotel? 

Na een operatie in het ziekenhuis biedt het zorghotel een aangenaam thuis om in alle rust te herstellen. Daarnaast geeft het de mogelijkheid om mantelzorgers tijdelijk te ontlasten, of voor overbruggingszorg. In het laatste geval staat u al op een wachtlijst voor een verzorgingshuis of verpleeghuis, maar daar kunt u nog niet terecht.

Misschien wilt u graag op vakantie maar bent u afhankelijk van zorg; ook dan is het zorghotel dé oplossing. De hotels liggen vaak in een prachtige omgeving waar u, ook samen met uw partner, ‘zorgeloos’ van uw vakantie kunt genieten. 

Samengevat biedt het zorghotel uitkomst voor: 

  • herstel / revalidatie na een operatie in het ziekenhuis
  • overbruggingszorg
  • tijdelijke ontlasting van mantelzorgers
  • vakantie met zorg

De kosten voor een verblijf in een zorghotel zijn afhankelijk van uw situatie, gaat het bijvoorbeeld om eerstelijnsverblijf na een operatie in het ziekenhuis, of hebt u al een zorgindicatie en zoekt u tijdelijke vervanging voor mantelzorg. Lees meer over de kosten en vergoedingen voor een zorghotel

Kennisbank